8tv
José Miguel Villarroya analitza la decisió de Sánchez
Foto: José Miguel Villarroya analitza la decisió de Sánchez | 8tv
Televisió

Villarroya assegura que "han enxampat" Pedro Sánchez: "Tot això és per la causa de Pegasus"

Temps de lectura: 2 minuts
José Miguel Villarroya analitza la decisió de Sánchez
Foto: José Miguel Villarroya analitza la decisió de Sánchez | 8tv

L'home de les 5 carreres i col·laborador del programa 'Queremos Opinar' de 8TV, José Miguel Villarroya, ha fet el seu propi anàlisi sobre la decisió de Pedro Sánchez d'anul·lar la seva agenda per "reflexionar" i decidir si "val la pena" continuar al capdavant del govern espanyol.

Què diu? José Miguel Villarroya creu que al president l'han "enxampat" amb les mans a la massa amb el mòbil i l'espionatge amb el programa Pegasus: "Què hi ha en aquest mòbil? Aquest és el tema", declara el col·laborador. 

  • "Quina casualitat que l'Audiència Nacional reobri la causa de Pegasus just quan el president ha volgut abanderar el reconeixement de Palestina com a Estat", deixa caure Villarroya, referint-se al fet que el jutge ha acordat la pràctica d'un informe pericial per investigar l'autoria dels atacs informàtics dels mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i de la ministra Margarita Robles (Defensa ), Fernando Grande-Marlaska (Interior) i Luis Planas (Agricultura).
  • "En aquesta vida les coses no passen per casualitat, passen per causalitat", insisteix l'home de les 5 carreres. 
  • Per a ell, és "evident" que Pedro Sánchez ha suspès la seva agenda durant cinc dies pel cas Pegasus: "Ell no ha explicat encara a ningú -ni tan sols al seu partit- perquè reconeix Espanya al Sàhara com a província autònoma marroquina".

@8tvcat 🚨 José Miguel Villarroya asegura que la carta del presidente es debido al Caso Pegasus #espionaje #pedrosanchez #pegasus ♬ sonido original - 8tvcat

D'on venim? Pegasus és un programa d'espionatge informàtic desenvolupat per l'empresa tecnològica israeliana NSO Group. Aquest programa va ser presentat com una eina adreçada a institucions governamentals i forces de seguretat per tal de vigilar persones sospitoses de terrorisme o altres delictes greus.

  • El magistrat va investigar durant gairebé un any la infecció cinc vegades del mòbil de Pedro Sánchez mitjançant Pegasus, i també dels ministres de Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Gran-Marlaska; i Agricultura, Luis Planas, entre el 2020 i el 2021.
  • El juliol de 2023 el jutge va acordar l'arxivament provisional d'aquesta causa per l'"absoluta" manca de cooperació jurídica d'Israel.